top of page

Tilbake hjem, tilbake til eierskap

 

 

Inn i dette rommet kommer ofte mennesker med et ønske om å bli kvitt noe ved seg selv, det er noe som skjer i de i møte med verden som de opplever å ikke ha kontroll over. Donna M. Orange beskriver så visuelt hvordan vi kan oppleve å være fremmede i vår erfaringsverden, at det er som å finne seg selv i et fremmed hus som skal være ens hjem. Da er ikke farene bare der ute i verden, men det kan kjennes ut som at de også bor inne i oss. For mange av oss har den indre uroen vært sterkere enn de tilgjengelige ressursene, slik at vi ikke hadde annet valg enn å ignorere eller distrahere oss vekk fra vår kropp.

Når vi skal hele sårene fra en fortid og lindre lidelsene i dag, er vår jobb å gjenopprette eierskapet til vår kropp og våre opplevelser. Jeg har erfart at denne veien tilbake til eierskapet går via varhet. Varheten har du allerede i deg, nå skal vi bare legge merke til den. Her, inne i dette rommet, skal vi ikke annet enn å være oppmerksom på din opplevelse her og nå, resten går av seg selv. Sammen ser vi oss rundt i verdenen av følelser, kroppslige fenomener og tanker. Vi bruker samtale, men også eksperimenter for å oppdage Kanskje liker du bevegelse, tegning, lyd eller kanskje vil du bare være her. Vi finner en form som er riktig for deg. Jeg er var ved din side og sørger for at utforskningen går i et trygt tempo.

Når bevisstheten på din opplevelse vokser, vil du begynne å se deg selv fra nye vinkler, og du vil få øye på et handlingsrom som gir deg mulighet til å ta valg som er i tråd med dine behov. Du kan begynne å bruke kroppens språk som kart, og steg for steg vil du finne et trygt hjem der inne i deg, et hjem av kraft og muligheter. Herfra ser du dine unike egenskaper, de som verden har så godt av og du kan velge å la de blomstre.

 

For denne kroppen er din og dette livet er ditt. 

bottom of page